Sådan får du mere opbevaringsplads i soveværelset

Sponseret indhold

Soveværelset er vores mest personlige rum. Det er her vi bruger mest tid af alle rum og det er her vi er mest sårbare. Derfor er det også vigtigt, at det er et afslappende sted uden for mange forstyrrende elementer.

Men for mange af os, der bor på lidt plads, er det nødvendigt at bruge soveværelset til opbevaring.

Her får du en række tips til alternative opbevaringsløsninger til dit soveværelse, så du kan gøre det en smule mere afslappet med øjet.

Få inspiration fra din entre

Du kan lærer meget om effektiv pladsbesparing ved at tage et kig på entremøblerne. Her handler det netop om at man nemt skal kunne få adgang til det opbevarede.

Overvej derfor at flytte nogle af dine entrémøbler ind i soveværelset. Du kan spare rigtig meget tid om morgenen ved at du hænger det tøj du skal bruge den dag på en stumtjener nær døren.  Alternativt kan du benytte dig af en knagerække, som du hænger op bag døren. 

Brug opbevaring til opdeling

Hvis du har en lille lejlighed, så kan dit soveværelse hurtigt blive til dit kontor og det er ikke godt psykologisk. Det er bedst at have en klar opdeling mellem arbejde, fritid og soveplads.

For at gøre det lidt tydeligere, hvad der er hvad, kan du med fordel benytte dig af en rumdeler. En rumdeler kan nemlig også benyttes til opbevaring. På den måde udnytter du pladsen du har til rådighed bedst muligt.

Sæt skuffer under sengen

Hvis du gerne vil gemme dine ting væk af vejen i soveværelset, så kan du med fordel anskaffe dig en seng med opbevaring. 

Her er det normalt med skuffer i sengen, der trækkes ud, men man kan også få senge der kan løfte hele sengerammen op, så man kan få plads under. Ofte bruger man så hydraulik, så man kan vippe sengen op.

Skab dit eget walk-in closet i soveværelset

Hvis du har lidt ekstra plads i soveværelset, som du kan undvære, så kan du rykke sengen et par meter frem og skabe et walk-in closet bag den. Området kan nemt skæres af med et stykke stof i en rolig farve eller en tynd gipsvæg.

Vågn op til levende stilleben

Der er ikke nogen grund til at gemme sin yndlingsbukser eller bedste sko og smykker væk. Du kan i stedet for give dem hovedrollen i dit soveværelse i form af smukke stilleben. 

Sammen med planter i forskellige højder og kunst i matchende farve bliver det til et blikfang, som du kan vågne op og nyde hver morgen.

Del denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest
Dennis Bank

Dennis Bank

Har skrevet denne artikel. Dennis bank er også ejer af webdesign og markedsførings virksomheden apolloweb.dk

Skriv et svar

Vi er lige midt i sommeren her i 2019. Og der er vel lige et par måneder endnu, inden vi vælger at campingvognen skal i vinterhi. For vi er ikke de store campister i vinter halvåret.

Nu er det 3 år i træk, at vi familien Hansen har en campingvogn. Og det er da også rigtigt dejligt, og mine 2 drenge på 5 og 7 elsker det, når vi kører rundt i Danmark på diverse campingpladser. Og nyder godt af de mange søde familier med børn, der har det lige som os, at de vil ud og have det sjovt. Og så er det jo også dejligt, at komme tæt på alle disse dejlige strande, og badeland som findes disse steder.

Jeg synes dog de foregående år, der har det været lidt tungt, når vi kommer dertil, hvor det hele skal lukkes ned og gøres vinterklar. Ja det er der en masse arbejde i. Og vi har altid haft store problemer i, hvor skal vi opbevare alt det, der befinder sig i campingvognen, da vi bor i lejlighed, så vi har ikke plads til det. Og der er igennem tiden, alligevel kommet en del ting og sager i campingvognen. 

Det første år lod vi mange af tingene stå i campingvognen. Men det viste sig, at meget af det havde taget skade, da vores campingvogn ikke er af nyere dato, så derfor havde der været en del fugt osv. Som ikke havde gjort en positiv indvirkning, på de ting vi havde ladet stå i campingvognen.

Men sidste år mødte vi et ægtepar på Henne strand camping, som fortalte hvordan vi kunne bruge store og små bedrollers. Ja de var perfekte opbevaringskasser til sådan et projekt

Det handlede om, man skal finde bedrollers, da der er hjul på disse modeller. Og så kan de også stables. Så det er bare rigtig smart. At når man har pakket det hele ned i disse plastkasser med låg. Så kan man vælge at rulle dem ind under sengen eller skabet osv. 

Nogen vælger også at stable dem op hjemme i garagen (hvis man har sådan en), eller man kan gøre som vi har gjort det. Vi har valgt at stable opbevaringskasserne hjemme i vores kælderrum. Og vi blev faktisk så bidt at dette kasse system, at vi købte en god “håndfuld” opbevaringskasser sidste år. Og så har vi fået ordnet og ryddet op i kælderrummet, som så gjorde, at der lige præcis er blevet plads til alle vores ting fra campingvognen. 

Så i år når sæsonen slutter, så skal campingvognen selvfølgelig rengøres, fjernes diverse elektronik, gummilisterne skal have noget silikone, og alt det andet der følger med, når man er ejer af en campingvogn. 

Men i år bliver det nemt, når tingene skal pakkes væk. Da vi har vores dejlige opbevaringskasser fra sidste år.

Så mangler du også ideen til, hvor du skal gøre af tingene, når din camplet, campingvogn, båden eller lign skal pakkes ned. Så gør som jeg og mange andre der har valgt at bruge opbevaringskasser. Og det skal helst være bedrollers eller plastkasser med hjul. Da det så bliver meget nemmere og sundere for ryggen når disse skal flyttes rundt.

Held og lykke og god sommer ☺