Gør motorcyklen klar til vinteropbevaring

Sponseret indhold

Gør motorcyklen klar til vinteropbevaring 

Sommer sæsonen er så småt ved, at være slut og det er ved at være tid til, at begynde at tænke på hvor din motorcyklen skal opbevares. Men før den skal i vinterhi, så er det vigtigt at få klargjort motorcyklen inden. Hvis du ikke får lavet nogen form for klargøring på din motorcykel, så kan din motorcykel nemt tage skade, imens den er opbevaret vinteren over. Vi har lavet en lille tjekliste til, hvordan du gør din motorcykel klar til vinteropbevaring, og denne tjekliste kan bruges til motorcykler fra Yamaha, Suzuki Kawasaki og så videre. 

 

Vask motorcyklen grundigt 

Det er en god ide, at starte med at gøre din motorcykel grundigt ren evt. med en autoshampoo. Brug god tid på, at fjerne insektrester i forgaffel-benene og bag ved forskærmen, da dette kan medfører rustdannelser og ødelægge pakningerne ved forgaflen, hvilke kan resultere i en utæt forgaffel. Efter du har vasket motorcyklen grundigt, så skal du havde tørret motorcyklen, her kan du evt. bruge et vaskeskind for at undgå kalkpletter.  

 
Fyld tanken med benzin 

Nogle motorcykler har en benzintank af ubehandlet stål, hvilke kan resultere i rustdannelse, hvis tanken ikke er fyldt med benzin. Hvis du har en motorcykel med en tank der er lavet af aluminium eller kunststof, så behøves du ikke at fylde tanken op med benzin. Benzinens oktantal forringes i løbet af korttid, så det kan være en god ide, at tilføje en benzinstabilisator (f.eks. Liqui Moly benzinstabilisator) under den sidste køretur før vinteropbevaringen. Ved at tilføje en benzinstabilisator, minimere du også risikoen for start problemer i foråret.  

 

Skift Olie og oliefilter 

Selv om det virker underligt, at skifte olie og oliefilter på en motorcykel inden den skal stå stille, så er det yderst vigtigt. Hvis du ikke får skiftet olie på motorcyklen inden vinteropbevaringen, så risikere du, at der bliver dannet kondens i motoren, hvilke kan danne rustoverflader på motordelene.  

  

Smør ubeskyttede metaldele og bevægelige dele 

Alle ubeskyttede dele på motorcyklen skal behandles med et tyndt lag olie, så disse dele ikke irrer i vinterperioden. Når motorcyklen skal frem igen, vaskes olien blot væk. Alle bevægelige dele skal også smøres med olie, så de heller ikke irrer til. Hvis der er kædetræk på motorcyklen, bør kæden strammes, så den har en frigang på 2,5 cm.  

 
Afmonter batteriet eller lad det op løbende 

Et batteri begynder hurtigt at aflade, og de nye typer batterier må helst ikke komme under en spænding på 50%. Der findes to måder, at passe på ens batteri, hvilke er henholdsvis at afmontere batteriet eller lade det op løbende. Hvis du skal afmontere batteriet, skal du huske at fjerne minuspolen først, og derefter pluspolen. Selv om batteriet ikke er tilsluttet, så kan det stadig aflade, så det er en god ide at sætte batteriet til ladning en gang om måneden. Du kan også bruge en selvregulerende lader, der sørger for at lade batteriet op imens det sidder på motorcyklen.  

 

 

Del denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest
Peter Nielsen

Peter Nielsen

Skriv et svar

Vi er lige midt i sommeren her i 2019. Og der er vel lige et par måneder endnu, inden vi vælger at campingvognen skal i vinterhi. For vi er ikke de store campister i vinter halvåret.

Nu er det 3 år i træk, at vi familien Hansen har en campingvogn. Og det er da også rigtigt dejligt, og mine 2 drenge på 5 og 7 elsker det, når vi kører rundt i Danmark på diverse campingpladser. Og nyder godt af de mange søde familier med børn, der har det lige som os, at de vil ud og have det sjovt. Og så er det jo også dejligt, at komme tæt på alle disse dejlige strande, og badeland som findes disse steder.

Jeg synes dog de foregående år, der har det været lidt tungt, når vi kommer dertil, hvor det hele skal lukkes ned og gøres vinterklar. Ja det er der en masse arbejde i. Og vi har altid haft store problemer i, hvor skal vi opbevare alt det, der befinder sig i campingvognen, da vi bor i lejlighed, så vi har ikke plads til det. Og der er igennem tiden, alligevel kommet en del ting og sager i campingvognen. 

Det første år lod vi mange af tingene stå i campingvognen. Men det viste sig, at meget af det havde taget skade, da vores campingvogn ikke er af nyere dato, så derfor havde der været en del fugt osv. Som ikke havde gjort en positiv indvirkning, på de ting vi havde ladet stå i campingvognen.

Men sidste år mødte vi et ægtepar på Henne strand camping, som fortalte hvordan vi kunne bruge store og små bedrollers. Ja de var perfekte opbevaringskasser til sådan et projekt

Det handlede om, man skal finde bedrollers, da der er hjul på disse modeller. Og så kan de også stables. Så det er bare rigtig smart. At når man har pakket det hele ned i disse plastkasser med låg. Så kan man vælge at rulle dem ind under sengen eller skabet osv. 

Nogen vælger også at stable dem op hjemme i garagen (hvis man har sådan en), eller man kan gøre som vi har gjort det. Vi har valgt at stable opbevaringskasserne hjemme i vores kælderrum. Og vi blev faktisk så bidt at dette kasse system, at vi købte en god “håndfuld” opbevaringskasser sidste år. Og så har vi fået ordnet og ryddet op i kælderrummet, som så gjorde, at der lige præcis er blevet plads til alle vores ting fra campingvognen. 

Så i år når sæsonen slutter, så skal campingvognen selvfølgelig rengøres, fjernes diverse elektronik, gummilisterne skal have noget silikone, og alt det andet der følger med, når man er ejer af en campingvogn. 

Men i år bliver det nemt, når tingene skal pakkes væk. Da vi har vores dejlige opbevaringskasser fra sidste år.

Så mangler du også ideen til, hvor du skal gøre af tingene, når din camplet, campingvogn, båden eller lign skal pakkes ned. Så gør som jeg og mange andre der har valgt at bruge opbevaringskasser. Og det skal helst være bedrollers eller plastkasser med hjul. Da det så bliver meget nemmere og sundere for ryggen når disse skal flyttes rundt.

Held og lykke og god sommer ☺