En guide til den perfekte borddækning

Dette indhold er sponsoreret 

Førhen var det mere eller mindre alment at vide, hvordan dækker et bord. I nutidens mere travle og hurtige hverdag, er det dog blevet lidt af et trick til festen at vide, hvordan man dækker et bord korrekt. Det kan være, at du er en af dem, der er blevet sat til at være vært for et babyshower, et uformelt middagsselskab, eller måske er det blevet din tur til at prøve kræfter med at lægge hus til juleaften, men ikke har nogen idé om, hvordan du skal fremtrylle en helt perfekt borddækning? Så frygt ikke, herunder finder du en guide til, hvordan du kan præsentere et bord, der er helt perfekt dækket.

Spisestel sæt: få fat i “the basics”

Det er først og fremmest vigtigt at have de helt basale ting et middagsbord kræver, nemlig servicen. Det kan være, at du er fuldstændig nybegynder indenfor feltet og derfor skal ud og anskaffe dig ny service, der kan bruges til at dække et flot bord. Hvis det er tilfældet, så kan du finde et stort udvalg af spisestel sæt her. Det behøves ikke at være det helt dyre og fancy spisesæt stel, det må nemlig gerne være enkelt, så du kan gøre brug af servietter, lys og andet, som du kan bruge til at peppe bordet op til lige netop den begivenhed, som du skal være vært for. 

Grundlæggende instruktioner til borddækningen 

Når du skal forberede morgenbordet eller gøre klar til aftensmåltidet, så er du måske ikke i tvivl om, hvordan du dækker bordet ordentligt. Til de begivenheder, som du måske skal være vært for, har du også kun brug for en helt grundlæggende borddækning, som er: en dækkeserviet, bestik (gaffel, kniv og ske), en tallerken, vandglas og vinglas og en serviet. 

Dækkeservietten lægges som det første på bordet, sæt middagstallerkenen midt på dækservietten og læg en serviet til venstre for tallerkenen. Herefter placeres gaflen på servietten, mens kniven placeres til højre for den – og her skal klingen på kniven pege ind mod tallerkenen. Skeen skal placeres til højre for kniven, og til sidst skal vandglasset placeres lidt over tallerkenen, der hvor klokken ville være 13.00 på en urskive. Vinglassene placere mod klokken 12.00 lige efter vandglasset. Du kan også, til de lidt mere formelle lejligheder, lægge en serviet oven på tallerkenen, og så har stearinlys og blomster midt på bordet heller aldrig gjort udtrykket på et bord værre. Nu ved du allerede alt, hvad der skal vides til at dække et simpelt, men perfekt bord.

Del denne artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Dennis Bank

Dennis Bank

Har skrevet denne artikel. Dennis bank er også ejer af webdesign og markedsførings virksomheden apolloweb.dk

Skriv et svar