Vælg den helt rigtige campingvogn til dit behov

Sponseret indhold

Hvis du googler ordet campingvogn, kommer der mildest talt mange muligheder frem – og vognene er meget forskellige i både størrelse og i udstyret, som befinder sig indeni. Med så mange modeller på markedet, kan det være svært at vide, hvor man skal begynde, hvis man drømmer om at blive campingvognsejer i fremtiden. 

Heldigvis handler det om dig og dine behov, når du skal vælge, hvilken type campingvogn du skal investere i, så du skal gøre dig nogle overvejelser om, hvordan du gerne vil anvende dit nyindkøbte feriehjem på hjul. 

Dette er vigtigt, da det vil hjælpe med at bestemme størrelsen, funktionerne og inventaret, du har brug for. Er målet at rejse gennem Europa over flere måneder eller skal vognen kun bruges til et par få weekendture på camping i Danmark hvert år? 

Skal du rejse alene, med en ven eller sammen med din partner og jeres børn? Skal campingvognen være jeres nye hjem om sommeren? 
Desuden kan det også være en god idé at overveje, hvad dit langsigtede mål er med din campingvogn, eftersom dine behov kan ændre sig, hvis din familie bliver større eller din karriere og drømme udvikler sig. 


Først og fremmest skal du undersøge, hvad trækkapaciteten er i dit nuværende køretøj. Dette kan potentielt sætte en betydelig begrænsning på størrelsen og vægten af den campingvogn, du kan køre med – medmindre du har mulighed for også at købe en ny bil, som passer til din campingvogn, selvfølgelig. 

Desuden skal du finde ud af, hvor tung en campingvogn du må køre med ifølge dit kørekort. Her kan der også være nogle begrænsninger, som dog kan løses ved at ‘opgradere’ sit kørekort til ét, der tillader en at køre med tungere last.

Gå med den helt store eller den helt lille campingvogn 

Hvis du er interesseret i, hvad der rører sig på campingvogns-markedet, så ser man især to modsatrettede tendenser lige nu. På den ene side ser man meget små campingvogne og på den anden side ser man de helt store og luksuriøse vogne. 

Grunden til at mini-campingvognen har opnået sin popularitet hænger sandsynligvis sammen med, at aktiviteter i naturen i højere grad er noget folk prioriterer. 

Den øgede interesse for naturen og den langsomhed man finder her er en direkte konsekvens af en moderne vestlig verden, hvor hurtighed, stramme deadlines og konstante digitale notifikationer er dominerende. 

Selvom vi gerne vil være i naturen er mange af os alligevel for komfortable til, at vi orker at spendere vores ferie i et telt med mad lavet over bål. Med en minicampingvogn får vi det bedste af to verdener: Nærhed til naturen og komforten fra en campingvogn. Det er ikke nemt at lave en campingvogn, der indeholder alle de fornødenheder som en stor vogn har. 

Producenterne bag de meget små campingvogne har skulle være kreative og kun en gennemført konstruktion gør det muligt at designe sådanne vogne, hvilket også betyder, at de ikke er billige trods de meget få kvadratmeter, så du skal ikke vælge en mini vogn for prisens skyld.


Alternativt skal du omfavne din lyst til luksus og god plads og investere i en stor campingvogn, der indeholder alle fornødenheder og hvor der er plads til hele familien. Hvis drømmen er at bruge alle ferier og forlængede weekender i din nye campingvogn fremover, kan det godt betale sig at gå hele vejen. 

Desuden kræves det også at kigge efter en velisoleret helårsvogn, så du aldrig kommer til at fryse om natten, selvom du er afsted på campingtur i løbet af efteråret eller vinteren

Del denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest
Peter Nielsen

Peter Nielsen

Skriv et svar

Vi er lige midt i sommeren her i 2019. Og der er vel lige et par måneder endnu, inden vi vælger at campingvognen skal i vinterhi. For vi er ikke de store campister i vinter halvåret.

Nu er det 3 år i træk, at vi familien Hansen har en campingvogn. Og det er da også rigtigt dejligt, og mine 2 drenge på 5 og 7 elsker det, når vi kører rundt i Danmark på diverse campingpladser. Og nyder godt af de mange søde familier med børn, der har det lige som os, at de vil ud og have det sjovt. Og så er det jo også dejligt, at komme tæt på alle disse dejlige strande, og badeland som findes disse steder.

Jeg synes dog de foregående år, der har det været lidt tungt, når vi kommer dertil, hvor det hele skal lukkes ned og gøres vinterklar. Ja det er der en masse arbejde i. Og vi har altid haft store problemer i, hvor skal vi opbevare alt det, der befinder sig i campingvognen, da vi bor i lejlighed, så vi har ikke plads til det. Og der er igennem tiden, alligevel kommet en del ting og sager i campingvognen. 

Det første år lod vi mange af tingene stå i campingvognen. Men det viste sig, at meget af det havde taget skade, da vores campingvogn ikke er af nyere dato, så derfor havde der været en del fugt osv. Som ikke havde gjort en positiv indvirkning, på de ting vi havde ladet stå i campingvognen.

Men sidste år mødte vi et ægtepar på Henne strand camping, som fortalte hvordan vi kunne bruge store og små bedrollers. Ja de var perfekte opbevaringskasser til sådan et projekt

Det handlede om, man skal finde bedrollers, da der er hjul på disse modeller. Og så kan de også stables. Så det er bare rigtig smart. At når man har pakket det hele ned i disse plastkasser med låg. Så kan man vælge at rulle dem ind under sengen eller skabet osv. 

Nogen vælger også at stable dem op hjemme i garagen (hvis man har sådan en), eller man kan gøre som vi har gjort det. Vi har valgt at stable opbevaringskasserne hjemme i vores kælderrum. Og vi blev faktisk så bidt at dette kasse system, at vi købte en god “håndfuld” opbevaringskasser sidste år. Og så har vi fået ordnet og ryddet op i kælderrummet, som så gjorde, at der lige præcis er blevet plads til alle vores ting fra campingvognen. 

Så i år når sæsonen slutter, så skal campingvognen selvfølgelig rengøres, fjernes diverse elektronik, gummilisterne skal have noget silikone, og alt det andet der følger med, når man er ejer af en campingvogn. 

Men i år bliver det nemt, når tingene skal pakkes væk. Da vi har vores dejlige opbevaringskasser fra sidste år.

Så mangler du også ideen til, hvor du skal gøre af tingene, når din camplet, campingvogn, båden eller lign skal pakkes ned. Så gør som jeg og mange andre der har valgt at bruge opbevaringskasser. Og det skal helst være bedrollers eller plastkasser med hjul. Da det så bliver meget nemmere og sundere for ryggen når disse skal flyttes rundt.

Held og lykke og god sommer ☺