At eftermontere en trækkrog på bilen

Sponseret indhold

Savner du af og til at kunne spænde en trailer bag på din bil? Skal du have opbevaret din båd eller campingvogn, så er et anhængertræk nærmest et ”must”. Med et anhængertræk på din bil, kan du nemlig selv køre både campingvogn og båd til opbevaring.

Det betyder altså, at selvom det måske vil koste dig nogle penge eller lidt tid her og nu, så vil det hurtigt blive tjent ind igen, da du slipper for at betale dig fra, at få kørt dine ting til opbevaring.

Der kan også være mange andre situationer, hvor det kunne være meget praktisk, hvis din bil var udstyret med et anhængertræk, og heldigvis behøver det hverken koste en formue eller tage flere dage.

Er din bil egnet til at have en trækkrog?

Det første du skal gøre er, at undersøge om din bil overhovedet kan få monteret et anhængertræk. Det er nemlig ikke alle biler, der er egnet til at få monteret en krog.

Hvis bilens motor ikke er kraftig nok, eller hvis den rent designmæssigt ikke er egnet til det, så må du opgive dine planer – eller anskaffe dig en anden bil.

Du skal ikke forsøge at kringle en trækkrog på til trods for eksperters eller fabrikanters anbefalinger om det modsatte. Det kan hurtigt ende helt galt.

Er du i tvivl om, hvordan det forholder sig med netop din bil, så undersøg sagen. Det burde også stå i din bils manual og ellers kan du finde informationer om det online eller ved at kontakte den officielle importør af bilen.

Kan du selv monterer anhængertræk

Du skal ikke undervurdere den opgave, det er at eftermontere et anhængertræk. Det er ikke helt så simpelt, som det måske kan synes.

Det er jo ikke bare at skrue et udvendigt træk på, det kræver en viden og noget håndværksmæssigt snilde at sætte en krog korrekt på og at få det til virke. Det elektroniske skal jo også fungere korrekt.

Det kan godt lade sig gøre at klare denne opgave uden at skulle på værksted med bilen. Det skal du så til gengæld efterfølgende, for bilen skal synes, efter den har fået en krog på. Det er jo rigtig vigtigt, at en fagmand får tjekket, at det hele er gjort forsvarligt.

At køre med et tungt læs spændt efter bilen, og så anhængerkrogen vrister sig løs, eller ikke sidder helt, som det skal, det kan have fatale konsekvenser.

Har du stadig mod på denne gør-det-selv-opgave, så se her hos Autospecialist.dk, som viser, hvordan det skal gøres korrekt.

Få en mekaniker til at klare opgaven

Hvis du vælger at lade en mekaniker klare opgaven, så kan du være sikker på, at alt bliver gjort lige efter bogen. Det giver en god tryghed.

Er din bil under ni år gammel, behøver du ikke at lade den syne efterfølgende.

Uanset bilens alder, eller om du selv eller en professionel laver monteringen, så er det lovpligtigt, at du orienterer dit forsikringsselskab, så din bilforsikring kan blive korrigeret. Det er ikke noget du skal lade gå i glemmebogen, da dit forsikringselskab så kan nægte dig at yde dækning, hvis uheldet er ude.

Så er både det praktiske arbejde og det formelle bragt i orden, og du kan komme afsted med alle de læs, som du gerne vil køre med.

Hvis du følger ovenstående link til Autospecialist.dk, så kan du også få 3 priser på opgaven hos dem.

Del denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest
Peter Nielsen

Peter Nielsen

Skriv et svar