5 ting du skal nå at have styr på inden efteråret

Sponseret indhold

Før vi får set os om er sommeren forbi, og efteråret banker på døren. Her giver vi dig 5 varme tips til, hvad du skal huske at have styr på inden efteråret. 

1. Find sted til opbevaring af campingvogn 

Du har sikkert nydt sommerferien – og måske har campingvognen været med syd på eller rundt i det danske sommerland, men nu nærmer sommeren sig desværre sin afslutning, og for de fleste betyder det også, at det er tid til at finde plads i tørvejr til opbevaring af campingvogn, så den ikke er alt for udsat ift. vind og vejr. 

Der findes mange forskellige løsninger til at finde plads til at få campingvognen opbevaret. På Opbevaring.net finder du den bedste løsning i dit lokalområde, som passer til dit behov og dit budget. 

2. Få renset dine tagrender 

En anden ting vi altid anbefaler inden efteråret er at få renset tagrenderne. Det kan nemt glemmes i forbifarten, men tagrenderens kan hjælpe dig med at undgå dyre regninger og vrøvl med forsikringen. Hvis dine tagrender er tilstoppede af blade og snavs, så de flyder over ved kraftigt regnvejr, kan du risikere, at forsikringen ikke dækker. Du har pligt til at holde dine tagrender rene, og det er en god ide at få gjort mindst en gang om året – særligt, hvis der er træer omkring dit hus. 

Tagrenderens er ikke noget alle kan klare, da bare tanken om at balancere på en 5 eller 8 m høj stige med en spand i den ene hånd kan give de fleste gummiben og svimmelhed. Derfor vælger mange at hyre professionelle til at hjælpe med opgaven. Udover rensning af tagrender sørger de for et grundigt eftersyn af tagrenderne og giver dig typisk dokumentation med før/efter-billederne ifm. udførelse af opgaven. 

3. Sørg for beskæring af træer

En anden ting, der kan være til fare for dit hus og din familie er de omkringliggende træer. For en almindelig person kan det være svært at vurdere træets sundhedstilstand, men der kan gemme sig både råd og andre ting, som svækker træet. Dermed kræver det ikke mange efterårsstorme før store grene potentiel brækker af og forsager skade på bygninger eller personer. Hvis du har mistanke om, at dit træ kan være til fare for omgivelserne – eller bare ønsker det beskåret for at give mere lys til boligen, så kan sensommeren være et godt tidspunkt at kontakte et firma, som kan hjælpe med kyndig rådgivning og beskæring af træer. 

4. Kør sportsvognen i tørvejr 

Er du en af dem, der nyder en tur i drengedrømmen – den gamle cabriolet fra ’68 – når sommeren er på sit højeste, så ved du også, at den ikke er glad for regn og dårligt vejr. Inden efterårsmonsunen sætter ind skal du derfor huske at have styr på opbevaring af din sportsvogn. Hvis ikke du er så heldig at have en ekstra garage findes der heldigvis andre muligheder. Det kan være den lokale gårdmand, der stiller laden til rådighed eller en af de større opbevaringsfaciliteter, der skyder op rundt omkring i landet. 

5. Rengør båden 

Med en god sommer følger også muligheden for en tur ud på bølgerne. Har du egen båd kribler det sikkert i dig for at komme ud at sejle, men efterhånden som vi nærmere os de mørkere og koldere måneder er der ikke noget at sige til, hvis du sætter hobbyen på hold og trækker båden på land. Inden du går helt i vinterhi anbefaler vi dog, at du får rengjort båden, så den er pæn og indbydende, når solen kigger frem, og du er klar til næste tur ud på vandet. 

Del denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest
Peter Nielsen

Peter Nielsen

Skriv et svar

Vi er lige midt i sommeren her i 2019. Og der er vel lige et par måneder endnu, inden vi vælger at campingvognen skal i vinterhi. For vi er ikke de store campister i vinter halvåret.

Nu er det 3 år i træk, at vi familien Hansen har en campingvogn. Og det er da også rigtigt dejligt, og mine 2 drenge på 5 og 7 elsker det, når vi kører rundt i Danmark på diverse campingpladser. Og nyder godt af de mange søde familier med børn, der har det lige som os, at de vil ud og have det sjovt. Og så er det jo også dejligt, at komme tæt på alle disse dejlige strande, og badeland som findes disse steder.

Jeg synes dog de foregående år, der har det været lidt tungt, når vi kommer dertil, hvor det hele skal lukkes ned og gøres vinterklar. Ja det er der en masse arbejde i. Og vi har altid haft store problemer i, hvor skal vi opbevare alt det, der befinder sig i campingvognen, da vi bor i lejlighed, så vi har ikke plads til det. Og der er igennem tiden, alligevel kommet en del ting og sager i campingvognen. 

Det første år lod vi mange af tingene stå i campingvognen. Men det viste sig, at meget af det havde taget skade, da vores campingvogn ikke er af nyere dato, så derfor havde der været en del fugt osv. Som ikke havde gjort en positiv indvirkning, på de ting vi havde ladet stå i campingvognen.

Men sidste år mødte vi et ægtepar på Henne strand camping, som fortalte hvordan vi kunne bruge store og små bedrollers. Ja de var perfekte opbevaringskasser til sådan et projekt

Det handlede om, man skal finde bedrollers, da der er hjul på disse modeller. Og så kan de også stables. Så det er bare rigtig smart. At når man har pakket det hele ned i disse plastkasser med låg. Så kan man vælge at rulle dem ind under sengen eller skabet osv. 

Nogen vælger også at stable dem op hjemme i garagen (hvis man har sådan en), eller man kan gøre som vi har gjort det. Vi har valgt at stable opbevaringskasserne hjemme i vores kælderrum. Og vi blev faktisk så bidt at dette kasse system, at vi købte en god “håndfuld” opbevaringskasser sidste år. Og så har vi fået ordnet og ryddet op i kælderrummet, som så gjorde, at der lige præcis er blevet plads til alle vores ting fra campingvognen. 

Så i år når sæsonen slutter, så skal campingvognen selvfølgelig rengøres, fjernes diverse elektronik, gummilisterne skal have noget silikone, og alt det andet der følger med, når man er ejer af en campingvogn. 

Men i år bliver det nemt, når tingene skal pakkes væk. Da vi har vores dejlige opbevaringskasser fra sidste år.

Så mangler du også ideen til, hvor du skal gøre af tingene, når din camplet, campingvogn, båden eller lign skal pakkes ned. Så gør som jeg og mange andre der har valgt at bruge opbevaringskasser. Og det skal helst være bedrollers eller plastkasser med hjul. Da det så bliver meget nemmere og sundere for ryggen når disse skal flyttes rundt.

Held og lykke og god sommer ☺