Er din kjole falmet i farven, fordi du ikke fik den hængt op? Eller har samtlige af dine t-shirts fået grimme folder? Med vores tips kan du fremover opbevare dit tøj godt og sikre, at det fremstår som nyt.

Hvis du før har prøvet at ødelægge en bluse, fordi du brugte en forkert bøjle eller ikke kan få krøllerne væk fra en skjorte gemt i skuffen, ved du også, hvor vigtigt det rent faktisk er at opbevare tøjet ordentligt.

Det er netop, hvad vi giver dig nogle tips til her!

Sådan opbevarer du dit tøj

Det er ikke alt tøj, der skal behandles på samme vis. Materialer er forskellige, og det er du nødt til at tage forbehold for, når du opbevarer dit tøj.

Dette tøj kan du folde

Sweaters, striktrøjer, leggings og t-shirts er tøj, der kan strækkes. Det betyder, at det har bedre af at blive foldet, fordi det stresser materialerne mindre. Det samme gælder for denim.

Dette tøj skal helst hænge

Har du tøj, der krøller nemt? Så skal det op og hænge på bøjler. Det er alt lige fra kjoler og skjorter til nederdele og blazere. Det gælder også for tøj, der er fremstillet af hør. Når du hænger det op på bøjler, krøller det ikke, mens det er opbevaret.

Opbevar tøj mørkt

Sollys og støv er en værre synder, når det kommer til at ælde og slide på tøj. Derfor er det en god ide, at du opbevarer det i et mørkt klædeskab eller skuffer. Så sikrer du, at farven på dit tøj holder meget længere. Når du hænger det i et klædeskab eller lægger det i en skuffe, slipper du også for, at det samler en masse støv.

Læg tøjet på plads, så snart det er vasket

Det er nemt at lade sig friste til bare at glemme tøjet i en bunke, når det er vasket og tørret. Men det giver anledning til, at det krøller og får grimme folder. Så op på bøjler eller fold det sammen, så snart det er tørt.

Det gælder uanset, om du lige har shoppet en masse på dametøj udsalg, eller om det er de gamle jeans, du har haft i flere år. Alt tøj har bedst af at blive opbevaret godt og ordentligt.

Ved du ikke, hvordan du bedst folder tøj, finder du mange guides til det på nettet eller YouTube.