Kig grundigt på forsikringen, hvis du camperer meget

Kig grundigt på forsikringen, hvis du camperer meget

Danske forsikringsselskaber vil ikke altid kaskoforsikre campingvogne, der befinder sig uden for landets grænser i mere end seks måneder årligt. Kig derfor grundigt i betingelserne i policen, inden du beslutter, hvor du vil opbevare vognen.

Hvorfor egentlig trække campingvognen hele vejen hjem til Danmark, når man har tænkt sig at campere i Frankrig og Norditalien i maj og så igen i september?

Det spørgsmål stillede Hanne Jensen og hendes mand sig selv i forbindelse med planlægningen af årets ferier med campingvognen.

Resultatet blev, at de fandt et sted Frankrig, hvor de kunne opstalde campingvognen i passende afstand fra Lörrich (nær Basel), hvortil det tyske biltog fra Hamburg har forbindelse.

»Vi har begge rundet 70 år og orker simpelthen ikke den lange tur gennem Tyskland på motorvej for at nå det sydlige Europa. Derfor er det oplagt at stille vognen sydpå og så tage biltoget gennem Tyskland,« fortæller Hanne Jensen og Winston Paakjær Pedersen.

De seneste fem år har de nydt campinglivet med mange lange ture rundt omkring i Europa. Så de nyder at campere, men er ikke begejstrede for de lange transportstrækninger, som tager ekstra tid og kræver større udgifter til brændstof.

Opbevaring i udlandet

Ægteparret har gennem et hollandsk selskab fundet et indendørs opbevaringssted, som er mindst lige så godt som det sted, de benytter herhjemme. Men de spørger for en sikkerheds skyld deres forsikringsselskab, om der er nogen problemer i forhold til forsikringen.

 

»Til vores store overraskelse viser det sig, at vores forsikringsselskab ikke vil kaskoforsikre en campingvogn i udlandet, hvis den er væk mere end seks måneder om året. Det forstår vi simpelthen ikke. Hvad er problemet i, at den står i udlandet under betryggende forhold? Hvad er forskellen på at få den opbevaret i en dansk lade og i en fransk?« spørger Hanne Jensen og Winston Paakjær Pedersen.

 

Derfor vil selskaberne ikke dække

Forsikringen er tegnet hos Danske Forsikring, der er en del af Topdanmark, og her har man netop – som en række andre selskaber – en bestemmelse i forsikringsbetingelserne om, at kørende campingvognen kun må opholde sig i udlandet højst seks måneder om året.

»Det er korrekt, at vi har sådan en begrænsning i vilkårene,« fortæller Jens Langergaard, der er kommunikationschef i Topdanmark og fortsætter:

»Det skyldes, at risikoen er svær at tage stilling til, og at det ved en eventuel skade også kan være svært at hjælpe kunden på et niveau, som vi ønsker det. Ved skader på en kørende campingvogn ude i Europa bruger vi SOS International som samarbejdspartner. Men i det tilfælde, at campingvognen står opstaldet i udlandet, og ejerne og ejernes bil – der skal trække campingvognen – er i Danmark, kan vi ikke benytte SOS til at vurdere en eventuel skade og hjælpe,« oplyser han og fortsætter:

 

»Så årsagen til betingelsen er dels, at risikoen er svær at vurdere og dels, at vi ved en eventuel skade kan komme i den situation, at vi ikke kan levere service og hjælp i det omfang, vi gerne vil være kendt for.«

 

Forsikringsoplysningen har ikke noget samlet overblik over, hvilke selskaber der har lignende begrænsninger i dækningen og råder derfor til, at man kigger grundigt i betingelserne for sin egen forsikring for at afdække, om der er den slags betingelser.

Det skriver JyllandsPosten.dk den 25.10.2014.

Opbevaring.net gav for mange kunder

Fra en af de opbevaringssteder der har været på denne side i et godt stykke tid, fik vi for en tid siden en mail, hvori vi blev bedt om af fjerne vedkommende fra siden, da han fik alt for mange henvendelser.

Presset på mail og telefon var udover hvad vedkommende kunne honorere, så han valgte altså at fjerne oplysningerne om opbevaring fra siden.

Eksemplet viser, at der er stort behov for siden og at der bør komme endnu flere opbevaringssteder over hele landet. Vi kan kun opfordre andre til at udfylde mailformen og sende den til os. Klik på “Tilmeld opbevaring” og bliv berømt blandt campingfolket.

Skal du fange en hornfisk? Er du campist, fastlægger, nybegynder eller bare vild med at campere. Så har du helt sikkert også været ude med fiskestangen. At campere og fiske går næsten hånd i hånd, for både store som små. Hvis du har prøvet det, eller skal til at igang med at prøve at være lystfisker. Så kender du helt sikker den flotte og faktisk rimelig populære hornfisk. Hvor fanger jeg en hornfisk? Hornfisken kan fanges i bestemte måneder hvert år, og når den først er her, er det hammer sjovt at hive den prægtige og fantastiske lange fisk op ad vandet. Der findes mange knaldgode steder at fange hornfisken. Vi faldt over siden lystfiskeguiden, som har lavet en kanon kort over de bedste steder at fange hornfisk. Se danmarkskortet med de bedste hornfiske spots her. Er du interesseret i at læse hvordan du fanger hornfisken, og med hvilket udstyr og grej, kan du se her hvordan på lystfiskerguiden.dk

Et godt sted at kigge hvis du skal have opdateret dit grej i tasken, vil være hos lystfisk.dk

 

Del denne artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Dennis Bank

Dennis Bank

Har skrevet denne artikel. Dennis bank er også ejer af webdesign og markedsførings virksomheden apolloweb.dk

Skriv et svar